Evig eies kun det vakre

Det er noe sympatisk med gjenbruk. Området rundt Värmland er et skattekammer for folk på loppisjakt. Prisene er fortsatt lave, og det er ikke samme etterspørsel eller jakt etter lopper som i Oslo. Det fine er at sesongen for loppemarked ofte starter i juli når det er ferietid. Da åpner svenskene i området hjemmene sine med alle sine skatter.

I fjor sommer var vi på en liten “roadtrip” i området fra Årjäng til Karlstad gjennom Sunne. I nærheten av Sunne fant vi en dame med tre barn og låven sin full av loppeskatter. Noen ting ville hun ikke selge fordi det visstnok ble bråk i låven om natten hvis hun fjernet enkelte av tingene. En av loppene vi umiddelbart falt for, var et skrivebordsskatoll. Det er rett og slett vakkert. Det er fra 1895 og har ikke en eneste ripe. Det er synd at man i vår tid sjelden lager møbler av samme kvalitet.

Torpet er nå fylt til randen av loppisfunn. Det beste med loppene er at de har sjel, en personlighet og en historie vi ikke aner noe om. Om Marie vet vi for eksempel lite. Det vi vet, er at «A.T» som er inngravert på baksiden av fjølen, har lagd fjølen med stor flid og omtanke. Trolig er det en bursdagsgave eller julegave i 1954 til Marie fra en hengiven mann. Både Marie og A.T hadde nok likt å vite at fjølen fortsatt bringer glede for andre i 2014!

marie vet vi lite o
Marie, A.T og 1954 er all informasjon vi har om denne fjølen.
ja js
Antakelig er dette en kaviarskål siden den har rom for isbiter, men vi bruker den som smørskål. Denne fikk vi tak i på et loppemarked i Fredrikstad (i gamlebyen) og kostet oss 80 kroner.
åpen
Bordet blir så mye finere med denne på plass.
nydeli
Disse koppene kjøpte vi samlet for 200 kroner i Pingstkyrkans second hand-butikk i Årjäng. For de 200 kronene, fikk vi 8 kopper, en sukkerskål og en melkemugge. Kaffen smaker så mye bedre når den drikkes fra disse koppene!
lysestaker
Lysestakene er også loppisfunn fra second hand-butikken i Årjäng. De kostet oss fra 40 til 80 svenske kroner.
nyelig
Dette skatollet er virkelig mitt yndlingsmøbel. Det er så pent. Og det har flere hemmelige skuffer og mye sjel! Det kostet oss 500 kroner, og det inkludert hjemkjøring fra Sunne til Årjäng…
alt fra loppemakred
De blanke karaflene er kjøpt for 150 kroner i Pingstkyrkans second hand-butikk. Den blå karaffelen, glasset og brettet kommer alle fra loppemarkedet i Fredrikstad hvor prisen var 250 for alt.
Jeg elsker Kockum-kjelene og er oppriktig lei meg for at de ikke lenger produseres. Ingen brente sauser i disse. Vi er så heldige at vi har tre ulike eksemplarer av god kvalitet, og de har kostet oss fra 100 til 300 svenske kroner.
Jeg elsker Kockum-kjelene og er oppriktig lei meg for at de ikke lenger produseres. Ingen brente sauser i disse. Vi er så heldige at vi har tre ulike eksemplarer av god kvalitet, og de har kostet oss fra 100 til 300 svenske kroner.