Sugarfriends

Jeg er ekstra glad i venner som er glade i søtsaker. Jeg har så fryktelig mange søte desserter i hodet som jeg har lyst til å prøve ut! Og da trenger jeg prøvekaniner. Sukkerhungrige prøvekaniner!
Når de i tillegg er venner, blir det ekstra søtt! I helgen ble det en liten sammenkomst i anledning bursdagsfeiring. Menyen besto av kjøttboller, løk- og ostepai, saltbakte rødbeter med chévre, aioli og stenovnsbakt brød. Å lage den søte maten er det aller morsomste. Brownien min, for eksempel. Den kurerer kjærlighetssorg eller skaffer deg kjæreste om du ønsker det. Foruten brownie, serverte jeg sitronsuppe og voksengelé med rosa makroner.

I første omgang kommer oppskriften på sitronsuppen.

Sitronsuppe:

  • Cirka 2 dl. vann
  • Cirka 2 dl. sukker
  • 1 vaniljestang
  • Saften fra cirka 4 sitroner

Kok opp vann og sukker til sukkeret har løst seg opp. Ta ut frøene fra vaniljestangen, og la både frøene og vaniljestangen koke med sukkerblandingen og saften fra sitronene. La det koke i cirka 5 minutter, sil suppen og plasser den i kjøleskapet. Mengden sitronsaft og sukker må tilpasses din egen smak. Sitron er surt og trenger mye sukker for å bli “spiselig”. Alternativt går det an å lage suppen enda mer syrlig og heller servere den med søte marengs på toppen.

Voilla – klart for dine sukkerhungrige venner!

Jeg unner dessertsuppene å komme frem i lyset igjen. Svært enkelt å lage og nydelig når den serveres kald.
Jeg unner dessertsuppene å komme frem i lyset igjen. Svært enkelt å lage og nydelig når den serveres kald.
Oppskriften på suksess for en brownie er store mengder smør, sukker, lite hvetemel ogkort steketid. Brwnie stker til og med videre etter at du har tatt den ut av ovnen. En brownie som er stekt for lenge får en ordentlig kjedelig smak- innenfor
Oppskriften på suksess for en brownie er store mengder smør, sukker, lite hvetemel ogkort steketid. Brwnie stker til og med videre etter at du har tatt den ut av ovnen. En brownie som er stekt for lenge får en ordentlig kjedelig smak- innenfor