Energibunt

Hypotese: Alt spiselig som kan kjøpes, kan lages bedre selv.
Jeg er ikke veldig glad i protein- eller energibarer, men energibarene “Bounce” som selges i helsekostbutikker, synes jeg er gode. Med vår bruk av nettet i dag, er man garantert at noen har forsøkt det meste før deg, og jeg fant selvfølgelig en oppskrift på “Bounce” da jeg googlet. Jeg er ikke positiv til kunstige søtningsmidler fordi jeg ikke  tror det er særlig sunt og smaken er heller ikke god. I en energibar er det riktignok viktig med protein, og jeg har hittil ikke funnet et proteinpulver uten kunstig søtningsmiddel. Disse energibollene inneholder proteinpulver fra Tech Nutrition, og dermed også kunstig søtningsmiddel. Jeg kommer nok til å lage energibollene flere ganger, men da skal jeg rulle dem i salte nøtter i stedet for mandler for da blir trolig den kunstige smaken fra søtningsmiddelet dempet.

Min konklusjon er i alle fall at de hjemmelagde energibollene smaker bedre enn de kjøpte, men det kan være noe farget at det faktum at de er hjemmelaget og at jeg har full kontroll på hva de inneholder.

Energibollene er raske å lage, en fin gave til en treningsglad venn eller venninne og i tillegg brennaktuelle for mange i januar måned!

Her er oppskriften:

  • 4-5 ss. peanøttsmør – jeg brukte “Green Choice økologisk peanøttsmør – crunchy”
  • 100 gr. proteinpulver vaniljesmak
  • 1 ss. honning
  • Cirka 1 dl. soyamelk eller rismelk
  • Hakkede nøtter eller mandler

Slik gjør du:

  • Bland alle ingrediensene godt sammen (ikke behov for kjøkkenmaskin). Du kan også slenge inn litt nøtter hvis du ønsker litt “crunch” i bollene.
  • Dypp hendene dine i vann og rull boller av passende størrelse. Rull så bollene enten i hakkede mandler eller nøtter. Plasser energibollene i kjøleskapet og la stå i noen timer før de enten pakkes inn én og én i cellofan eller i et tett glass.