alt=hjemmelaget sjokoladepudding

Frem fra glemselen

Tradisjoner har en stor verdi for meg, spesielt når familie eller venner møtes som en tradisjon, og enda bedre – når man deler tradisjonsrik mat. Jeg er glad i å lage både hjemmelagde praliner og makroner, men jeg forsøker også å lage tradisjonelle desserter. Sjokoladepudding var jeg svært glad i som barn. Kanskje kvalifiserer ikke sjokoladepudding seg som tradisjonsrik mat, men puddinger er i alle fall noe jeg ønsker å ta frem fra glemselen.  Sjokoladepuddingen som moren vår lagde kom riktignok fra en pakke med pulver, men den smakte ypperlig for oss jentene. Vi likte spesielt den lille snerken som dannet seg på toppen etter at sjokoladepuddingen hadde stivnet i kjøleskapet. Det ble derfor stor skuffelse da moren vår en gang strødde sukker på toppen av puddingen for å hindre snerk!

Min variant av sjokoladepudding som ble servert i gårsdagens familieselskap, er 100 % hjemmelaget. Jeg blir fascinert av at matindustrien får mange av oss til å tro at det er enklere å lage sjokoladepudding fra en pulverpakke enn en  hjemmelaget variant. For meg er det i alle fall ikke lettere å gå i butikken for å kjøpe pulveret siden jeg  som regel alltid har ingrediensene til en sjokoladepudding i matskapet. Melk, sukker, vaniljesukker, maizena og sjokolade er alt som skal til. Det tok meg cirka syv minutter å lage denne sjokoladepuddingen. Jeg tipper varianten fra pulver krever minst like mye koking. Er du flink, lager du også vaniljesausen selv!

Her er oppskriften som stiller søthungeren til cirka 3-4 personer:

  • 4 dl. melk
  • 3 ss. sukker
  • 1 ts. vaniljesukker
  • 2 ss. maizena
  • 50 gr. mørk kokesjokolade
  • Fløte til pynt og servering

Rør sammen melk, sukker, vaniljesukker og maizena i en kjele. Sett kjelen på middels varme og rør til det koker opp. Ta kjelen av platen, og ha i sjokoladen (som er delt i biter). Rør til blandingen er helt jevn. Fordel i en glassbolle eller porsjonsformer. Sett kjølig i minimum tre timer eller aller helst i kjøleskapet over natten.

Nyt!

Litt koking og litt røring, og puddingen er klartil å settes til kjøling!
Litt koking og litt røring, og puddingen er klartil å settes til kjøling!