alt=torp i Sverige

For the birds

Helgen ble tilbrakt i det lille rødmalte huset i de Värmlanske skoger. Her skal også julen; eller det vil si julaften tilbringes.
Huset er ikke vinterisolert, men jeg tror vi skal få det veldig fint likevel. Det blir litt tilbake til det opprinnelige; tilbake til det julen virkelig handler om; en litt enklere jul, men med minst like mye julestemning. Om ikke mer. reinsdyrDenne helgen var det fuglene som fikk litt “treat”. Når man har bodd i en byleilighet i Oslo i  mange år, er det stor stas endelig å kunne få henge ut mat til fuglene. Det ble  fuglefett i fiffig form denne helgen. Oppskriften er så enkel at den neppe trenger en 1-2-3 beskrivelse. Smelt kokosfett (delfiafett) i en kjele, og hell det smeltede fettet i en passende form (gjerne en kakeform med hull). Ha oppi det du måtte ønske fuglene godt med; solsikkefrø, havre, peanøtter, valnøtter og for eksempel mandler. Sett det kaldt slik at det stivner. Når alt er stivt, kan du dyppe formen raskt i varmt vann og slå fettklumpen ut. Knyt en rød sløyfe rundt den og voilá – et herremåltid i førjulstiden for de små kvitrende. fuglegodt

Birdville oversikt
Innbyggerne i Birdville får det nok ganske fint denne julen.
hot choocolate pasjon
Varm sjokoladekaramell med pasjonsfrukt: en del av disse må til for å gjøre julen varm.