Hyllest til bestemor

Jeg har funnet verdens søteste bok! Boken er en hyllest til Natalie Oldfields bestemor. Boken “Gran´s kitchen” er en samling av 95-årige Dulcie May Bookers beste oppskrifter, samlet inn og publisert av barnebarnet Natalie.  I boken finner man alt fra Dulcie`s famous Christmas pudding til Cream Crackers.

Min egen farmor var også en svært habil kokk. Alt ble laget fra bunnen av. Siden vi som barn bodde vegg-i-vegg med farmor, fikk vi ofte smake. Signalet var banking i veggen. Bankingen betød én av to ting: 1. Vi søstrene hadde kranglet og bråkt for mye og det var farmors måte å si at vi skulle roe oss ned. 2. Farmor hadde kokkelert. Hver gang vi hørte bankingen, var det med blandet fryd vi gikk ut enten for å stå skolerett for å motta kjeft eller å få noe godt hun hadde laget. Farmor pleide alltid å stå i baderomsviduet hvis hun hadde noe til oss, og gjennom baderomsvinduet fikk vi overlevert nystekt hjemmelagd langpannepizza eller rykende varm sjokoladekake. Da jeg ble mer matinteresert i voksen alder, hendte det jeg spurte om oppskriftene. Standardsvaret var at alt var på slump, og at hun aldri brukte noen mål. Så mens jeg fortsatt prøver og prøver å lage de perfekte og saftige karbonadene som farmor lagde, får jeg bruke denne boken som hjelp. Cream Crackers ble det første.

“It´s not how much you do, but how much love you put into the doing”

Dulcie May Bookers

Oppskrift på Cream Crackers:

  • 455 gram mel
  • 1/2 ts salt
  • 85 gram smør
  • Melk

Bland sammen melet og saltet, og kna inn smøret.  Pass på ikke å overdrive bruken av melet – da blir fort deigen fort for hard og vanskelig å kjevle ut. Bland med melk til deigen blir ganske stiv (cirka 0,5 dl melk). Stek kjeksene i cirka 10 minutter på 200 graders varme.

 

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

farmor og jeg
Fine og søte farmor.

kjeks